FOTO. O ghenă de pe Bd. Gării din Brașov, transformată în „depozit de casate” de o firmă de pază. „Vechiturile” au fost însuşite imediat de oamenii străzii care şi-au mobilat „casele de vară” de lângă calea ferată

Platformele gunoi din cartiere sunt destinate deșeurilor menajere și, mai nou, celor reciclabile. Asta nu înseamnă că la boxe nu se aruncă și alte lucruri inutile. De multe ori vedem lângă platforme moloz, mobilă, uneori câte un televizor sau alte obiecte inutile la casa omului – în ciuda faptului că operatorii de deşeuri fac multiple apeluri la populaţie să nu mai amestece   aceste gunoaie cu cele menajere. 

Se întâmplă ca firmele, care evită să îşi încheie propriile contracte cu operatorul de salubritate (la tarifele stabilite pentru persoane juridice) să apeleze şi ele la platformele de deşeuri menajere de la blocuri. Aşa se face că încarcă aceste platforme cu echipamente casate sau propriile deşeuri, fără a plăti vreo taxă.   

Un exemplu care confirmă astfel de „intâmplări” s-a produs duminică, la o platformă de gunoi de pe Bulevardul Gării. În apropierea Gării Brașov, a apărut în miez de noapte, o cantitate impresionantă de echipamente aparținând unei firme de protecție și pază – de la uniforme, la căști de protecție sau veste.

Acestea sunt inscripţionate cu denumirea ROMGUARD GRUP. 

De asemenea, au apărut și ceva piese de mobilier. 

 

Probabil că firma a casat vechiturile și, ca să nu plătească o factură de gunoi mai mare, a considerat că cel mai bun loc unde poate scăpa de lucrurile inutile este o platformă de deșeuri menajere. 

 

 

Vechiturile, în special piesele de mobilier le-au „făcut cu ochiul” oamenilor care își duc veacul prin zonă (cerșetori, persoane fără adăpost, etc), astfel că în scurt timp au dispărut scaunele. Aceştia şi-au mobilat „casele de vară”, pe care le-au amenajat fără a fi deranjaţi de nimeni, chiar sub nasul Poliţei TF, pe yona verde dintre liniile de cale ferată. 

 

 

Ceea ce rămâme în urmă şi nu e luat de cei care le găsesc utile prin „locuinţele lor de vară” va fi ridicat de firma de salubritate, iar factura va fi plătită de asociația de proprietari din zona Bulevardului Gării.

Există și varianta ca operatorul de salubritate să se „autosesizeze” și să contacteze firma înscrisă pe echipamente, pentru ca aceasta să plătească ridicarea gunoiului. Vom vedea dacă va face acest lucru. 

1 Trackback / Pingback

  1. REACȚIA POLIȚIEI LOCALE. Amendă pentru depozitarea echipamentelor de protecție și a mobilierului, lângă ghena de pe bd. Gării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.