Ordinul ministrului Sănătății privind arondarea județelor Brașov, Covasna și Harghita la Spitalul Regional Brașov se lasă așteptat. Fără acest document, proiectul spitalului nu poate avansa

După ce a fost retras din dezbatere publică de pe site-ul Ministerului Sănătății, „la pachet” cu toate actele normative emise de fostul Guvern (pentru a fi analizate de noul Executiv), proiectul ordinului de ministru prin care Spitalului Regional Brașov îi erau arondate județele Brașov, Covasna și Harghita nu a mai fost relansat în dezbatere publică.



Pentru a clarifica această situație, în 28 noiembrie, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, dar și primarul Brașovului, George Scripcaru, au mers la ministrul Sănătății, Viorel Costache, de la care au primit promisiunea că proiectul ordinului amintit va fi relansat în dezbatere publică în scurt timp. „Ministrul Sănătăţii a constituit o comisie de evaluare a acestui ordin. Proiectul ordinului va fi publicat în perioada următoare. Am primit asigurări în acest sens. Cred că relansarea în dezbatere publică a proiectului se va produce săptămâna viitoare”, a declarat preşedintele  PNL Brașov în 5 decembrie.  



Documentul nu a apărut pe site-ul ministerului nici în data de 17 decembrie.  Între timp, Primăria Brașov a anunțat că firma contractată de BERD pentru a pregăti studiul de fezabilitate pentru noul spital al Brașovului a avut săptămâna trecută noi discuții legate de această investiție cu reprezentanții Ministerului Sănătății, cu cei ai municipalității brașovene (cu Direcția Economică și cu Arhitectul-șef al Brașovului ), cu cei ai Consiliului Județean (cu Direcția Economică), dar și cu conducerea Spitalului Clinic de Urgență Brașov. 

 În ceea ce privește proiectul acelui ordin, miercuri, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a reamintit de promisiunea ministrului Sănătății, ca va fi lansat în dezbatere în scurt timp, iar primarul Brașovului, George Scripcaru, a spuns că speră  ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede. Fără termene clare, însă. 



 Emiterea unui act normativ privind arondarea județelor la Spitalul Regional Brașov a fost solicitată de  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a încheiat un acord cu Primăria Braşov în vederea documentaţiei necesare implementării proiectului prin parteneriat public-privat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.