În 2020, Primăria Braşov vrea să investească 2 milioane lei în amenajarea Pieței Prefecturii

 Anul acesta ar putea începe amenajarea Pieţei Prefecturii, proiect anunţat încî de anul trecut de municipalitatea braşoveană. Astfel, potrivit Listei de achiziţii publice pe anul 2020,  luna viitoare ar urma să se lanseze licitaţia de lucrări, iar ca termen de finalizare a licitaţiei este luna iulie. Valoarea contractului este estimată la 2.000.0000 de lei, banii urmând a fi folosiţi pentru modernizarea Bulevardului Eroilor (sector Modarom – str. Nicolae Bălcescu) și str. Politehnicii (sector str. Postăvarului – str. Castelului), unde ar urma să se înlocuiască asfaltul cu pavaj din dale de bazalt. 



Cum va fi amenajată zona 

 Proiectul de amenajare a Pieţei Prefecturii, elaborat de  firma de arhitectură JB Architecture (JBA), a fost prezentat anul trecut. Proiectul propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii. Piața va cuprinde și o fântână arteziană încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente. Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va fi avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare. Strada Postăvarului va avea de asemenea un aliniament nou de arbori, iar strada Politehnicii este gândită să încurajeze dezvoltarea micilor afaceri ale proprietarilor din zonă, pentru a da viață acestei străzi. 



Pe e altă parte, pentru a pune în valoare clădirea Prefecturii, vor fi tăiaţi mai mulţi brazi argintii din faţa instituţiei. 

2 Comentarii

  1. „Pe e altă parte, pentru a pune în valoare clădirea Prefecturii, vor fi tăiaţi mai mulţi brazi argintii din faţa instituţiei.”
    Cât de oligofren trebuie să fii pentru ca după ce că fațada Prefecturii a ajuns o ruină (care ca atare pică în capetele trecătorilor), să te mai și pui să tai cei câțiva brazi din față care abia au apucat să crească cât de cât: nu m-aș mira ca bradul care le stă cel mai mult în gât penalilor de la primărie, să fie cel mare cât Prefectura, de care s-a legat martirul anticomunist brașovean Marton Moyses atunci când și-a dat foc pe 13 februarie 1970.

  2. De menționat că penalul Scripcaru nici nu e la prima lui ispravă când se poartă cu spațiile verzi ale Brașovului precum cu moșia lui ta-su: în urmă cu vreo 10 ani tot el a tăiat la rând toți copacii în care se suia în care se suia Ghe. Botorog pentru a-și striga lozincile lui anti-scripcaru, în frunte cu o magnolie mare ce apare în imaginile de dinainte de 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.