Jumătate dintre elevii Colegiului Național Unirea se vor muta la școala de pe str. Cocorului. Care clase vor rămâne pe loc și care vor pleca

De luni, jumătate din elevii de la Colegiul Unirea vor merge, în corpul de pe strada Cocorului, unde unitatea de învățământ își va muta o parte dintre cursuri. Potrivit directorului colegiului, Gabriela Hurghiș, este vorba despre elevii care până acum învățau după masă și care acum vor avea ore de dimineață, la corpul din Astra. Inevitabil, au apărut și nemulțumiri din partea părinților, care reclamă faptul că elevii, care până acum aveau ore în centrul orașului, vor trebui să meargă până cartierul Astra. Directorul Colegiului Unirea, Gabriela Hurghiș, face apel la răbdare. 



În urma unei discuții în Consiliul de Administrație al Colegiului Național Unirea s-a luat decizia ca jumătate din efectivul de elevi să fie mutat la corpul de pe strada Cocorului. Este vorba despre 350 de elevi, din cei 715 cât are școala. 

„Am avut o discuție cu Consiliul de Administrație și am decis să mergem cu o jumătate din efectivul de elevi. Am avut unele criterii pe care le-am aplicat. Astfel, clasele terminale, de a XII-a vor rămâne la Unirea (în centru, n.red), o parte din clasele a XI-a, respectiv trei din cinci, și clasele de gimnaziu. Sunt deja nemulțumiri dar cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe părinții este că orele de 45 de minte nu sunt eficiente, orele de după amiaza nu sunt eficiente, iar spațiile din corpul B nu sunt toate proprii pentru cursuri. Apelul meu către părinți este să perceapă aceste lucrări ca pe un lucru pozitiv pentru că este extraordinar că se fac reparații capitale la corpul A, și să aibă în vedere că ne dorim și noi binele copiilor. Ne-am gândit și la oamenii angajați, care sunt suprasolicitați, nu avem suficienți îngrijitori. De efortul profesorilor nu mai vorbim“, a declarat Gabriela Hurghiș.

 

Colegiul Națonal Unirea a avur mai multe runde de lucrări în ultimii ani. În 2007 s-au făcut reparații la corpul B, care s-au terminat abia în 2012. Anul trecut au început și lucrările capitale la corpul A, însă licitația a fost câștigată de același constructor spaniol care nu a avut capacitatea de a duce la bun sfârșit acest proiect. Pe lângă nerespectarea termenelor contractuale, de către constructor, lucrările de la Colegiul Unirea au fost suspendate o perioadă, anul trecut, după ce în subsolul clădirii au fost găsite fragmente osoase, care au fost analizate de specialiști, pentru a înlătura suspiciunea că ele ar fi umane.



Acum, lucrările de reparații capitale de la Colegiul Național Unirea vor fi preluate tot de firma Municipalității, RIAL, care trebuie să le termine până la începutul anului școlar viitor. Termenul de finalizare este 1 septembrie 2020, valoarea lucrărilor ridocându-se la aproximativ 7 milioane de lei, după cum a precizat directorul RIAL, Constantin Doru Ștefan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.