Ordinul ministrului Sănătății privind Spitalul Regional Brașov, pierdut prin sertarele Guvernului?

Retras din dezbatere publică de pe site-ul Ministerului Sănătății după instalarea noului Guvern, proiectul Ordinului Ministrului Sănătății privind arondarea județelor la spitalele regionale – document potrivit căruia noului spital al Brașovului urmează să îi fie arondate județele Brașov, Covasna și Harghita – nu a mai fost relansat spre consultare publică. Promisiuni în acest sens au fost făcute de cel puțin două ori.



Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a anunțat de fiecare dată că noul ministru al Sănătății, Victor Costache, a promis că va lansa proiectul în dezbatere publică. 

Mai exact, în 3 decembrie, Adrian Veștea anunța că, împreună cu primarul Brașovului, George Scripcaru, s-a întâlnit în 29 noiembrie cu ministrul Sănătății, care a promis că va publica proiectul ordinului de ministru „în cel mai scurt timp”. 

„Ministrul Sănătăţii a constituit o comisie de evaluare a acestui ordin. Proiectul ordinului va fi publicat în perioada următoare. Am primit asigurări în acest sens. Cred că relansarea în dezbatere publică a proiectului se va produce săptămâna viitoare”, a declarat în 5 decembrie Adrian Veștea. Acest lucru nu s-a întâmplat. 

În 17 decembrie, Adrian Veștea a fost întrebat din nou care este stadiul acestui proiect, răspunsul lui fiind că estimarea lui este că documentul va fi lansat în dezbatere publică „săptămâna viitoare”, dar acest lucru nu s-a întâmplat. 



Reamintim că prin acest proiect – unul dintre ultimele lansate în procedură de transparenţă, de către fostul ministru, Sorina Pintea, se modifica documentul existent, în sensul în care judeţele Harghita şi Covasna ar fi urmat să fie deservite de viitorul spital regional de la Braşov. După preluarea mandatului de către noul Guvern, proiectul a fost retras de pe site-ul ministerului, „la pachet” cu toate actele normative emise de fostul Executiv.  

 Emiterea unui act normativ privind arondarea județelor la Spitalul Regional Brașov a fost solicitată de  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a încheiat un acord cu Primăria Braşov în vederea documentaţiei necesare implementării proiectului prin parteneriat public-privat.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.