România, aproape de infrigement pentru tăierile ilegale de păduri. Țara noastră trebuie să rezolve problemele într-o lună

Foto arhiva BvM

Comisia Europeană face un prim pas pentru deschiderea procedurii de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri, trimițând o scrisoare de punere în întârziere, prin care acordă autorităților o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii neregulilor identificate, transmite Radio Europa Liberă România.

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, Pachetul de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor din luna februarie, una dintre decizii fiind de a trimite României o scrisoare de punere în întârziere, prin care îndeamnă autoritățile să pună capăt exploatării forestiere ilegale.

Potrivit Comisiei Europene, autoritățile naționale „nu au fost în măsură” să verifice operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare.

„Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu (…) Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat”, a anunțat Comisia Europeană.

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.