Dispensarul TB Brașov face și investigații de înaltă performanță cu Computer Tomograf, din septembrie

sursă foto: medical.canon

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va deschide în prima jumătate a lunii septembrie serviciul de investigații de înaltă performanță – Computer Tomograf (CT) la Dispensarul TB din Brașov, Str. Sitei nr. 17.   Unitatea medicală a achiziționat echipamentul prin fondurile obținute de județul Brașov de la Ministerul Sănătății. 

„Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate (comorbidități) a crescut, motiv pentru care este nevoie de eficientizarea actului medical prin acoperirea unei arii mai largi de investigații paraclinice şi explorări medicale pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice. Investigația CT a devenit absolut necesară în contextul pandemiei de COVID-19, fiind practic impusă de patologia cauzată de virusul SARS-CoV-2. Serviciul creat în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală va grupa centralizat toate investigaţiile bazate pe utilizarea radiaţiei Roentgen, pentru aducerea în domeniul vizibilului a structurilor anatomice interne. În acest context, prin această investiție va crește capacitatea furnizării de investigații medicale complexe atât pentru pacienții din spital, din ambulatoriu integrat al spitalului și din dispensarele TB din Brașov și Săcele, cât și pentru populația din municipiul Brașov și localitățile limitrofe”, a menţionat dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

Achiziţionarea echipamentului de tomografie computerizată completează aparatura medicală de înaltă performanță cu care a fost dotat spitalul cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, respectiv un sistem de videofibrobronhoscopie cu sistem de înregistrare imagini și un ecograf cu sondă și videoprinter

Potrivit managerului dr. Dan Moraru, în momentul de faţă acest tip de investigație paraclinică nu este contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov și de aceea, până la semnarea contractului cu CASJ, acest serviciu va fi gratuit doar pentru pacienții care sunt internați în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.  

„Scopul asigurării unui nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale furnizate pacienților rămâne o preocupare permanentă atât pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, cât și pentru noi, ca administraţie judeţeană. Sunt bucuros că prin implicarea domnului manager Dan Moraru, acest spital atât de important pentru pacienţii cu afecţiuni pneumologice reuşeşte să-şi diversifice serviciile medicale şi să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de beneficiari. Avem planuri mari în ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, care urmează să se mute în sediul de la Mârzescu în viitorul apropiat, după ce clădirea va fi reabilitată şi modernizată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.