Decizie anti-coronavirus. Primăria Brașov și CJ primesc cererile de finanțare pentru proiectele culturale exclusiv prin poștă sau curierat rapid

Primăria Brașov a decis să primească cererile de finanțare pentru proiectele culturale independente doar prin poștă sau curierat rapid. Sesiunea de finanțare a fost deschisă pe 5 martie și are ca termen limită data de 26 martie. Viceprimarul Costel Mihai a anunțat însă că de azi, toate solicitările însoțite de proiecte și întreaga documentație se vor putea înscrie exclusiv prin cele două modalități, pentru a evita răspândirea cu Covid-19. Documentația va fi trimisă la adresa bulevardul Eroilor nr. 8, cod postal 50007, Brașov, pentru CIC.

„Este o decizie pe care am luat-o azi, pentru a limita circulația oamenilor pe străzi dar și contactul direct între solicitanți și personalul Primăriei, în încercarea de a reduce astfel, riscurile de răspândire ale noului coronavirus. Varianta înscrierii prin poștă va scuti pe toată lumea de o presiune în plus și cred că aceasta este cea mai responsabilă decizie în contextul dat“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Termenul limită de depunere a cererilor pe programul Municipalității, 26 martie

În acest an, Primăria Brașov pune la bătaie un buget de două milioane de lei, destinat cofinanțării unor proiecte culturale propune de asociații sau ONG-uri. Prin acest program sunt sprijinite proiecte provenite din arii tematice precum: arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, intervenţie culturală, educaţie culturală, diversitate culturală şi care se înscriu în direcţiile de acţiune din  Strategia Culturală a Municipiului Braşov 2015-2030 aprobată prin HCL nr. 478/2015.  Prin acest program,  de la bugetul local se va acorda o cofinanțare de maxim 80%, adică 80.000 de lei, având în vedere că valoarea maximă unui proiect este de 100.000 lei. Banii se vor aloca pentru proiectele care obțin minim 70 de puncte, în limita bugetului disponibil. Din cauza epidemiei de Coronavirus, în acest an documentația va fi depusă la Primărie exclusiv prin poștă sau prin curierat rapid, respectând însă același termen limită de trimitere, respectiv 26 martie.

Și Consiliul Județean primește proiectele prin poștă sau curierat

O decizie similară a fost luată și la nivelul Consiliului Județean, însă anunțul a fost făcut prin intermediul Consorțiului Cultural Corona, evitându-se astfel o răspândire prea mare a informației, pentru a nu crea și mai multă panică. Consiliul Județean va primi solicitările de finanțare și documentația aferentă tot prin poștă sau curierat rapid.  Consiliul Județean alocă 1,7 milioane lei pentru proiectele culturale, cofinanțând propuneri venite atât din partea ONG-urilor (buget de 1,4 milioane lei), cât și din partea beneficiarilor de drept public, respectiv muzee, instituții culturale sau unități administrativ-teritoriale (buget de 300.000 de lei). În cazul programului lansat de Consiliul Județean la începutul lunii, termenul limită de depunere a solicitărilor este 27 martie, pentru ONG-uri și 23 martie pentru solicitanții de drept public. Aceste date sunt cele la care pot fi transmise prin poștă și curierat, cel târziu, documentațiile.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.