FOTO. Șantierul capătului de autostradă Râșnov – Cristian a fost redeschis. Le lucrează 24 din 24 de ore

De „vacanța de iarnă”, muncitorii care lucrează la capătul de autostradă Râșnov  – Cristian au revenit pe șantier. Constructorul lucrează deja în regim de 24 de ore din 24, iar potrivit directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov,  Horia Stancu, în acest moment progresul fizic al lucrărilor este de 20,24%.  Mare parte din lucrările de relocare de rețele și decopertările din zona drumului de legătură au fost finalizate peste iarnă, iar acum se lucrează la terasamente, poduri și pasaje și pe unele porțiuni se așterne stratul de balast  stabilizat. Acesta a mai spus că a fost relocată conducta de gaze naturale din zona viitorului pasaj care va trece peste DN 73A, iar acum se demontează conducta veche.

„Astăzi (joi – n.n), pe șantier sunt 155 de persoane în șantier, 15 camioane și 37 de utilaje și se fac toate lucrările posibile în această perioadă a anului. Se lucrează două săptămâni, după care este un week-end liber”, a declarat șeful DRDP Brașov. 

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Sectorul Râşnov – Cristian (segment al autostrăzii Comarnic-Brașov). Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna noiembrie a anului 2020.  Șantierul a fost deschis în 20 mai 2020, iar pentru lucrările de anul trecut constructorul a încasat suma de 30 milioane lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.