VIDEO. Cum arată cei 6,3 km de autostradă dintre Râșnov și Cristian. În scurt timp, pasajul mare va intra în teste

Constructorul segmentului de 6,3 km de autostradă dintre Râșnov și Cristian este în grafic cu lucrările, iar anul acesta este posibil ca pe acest sector să se poată circula.

„Mobilizarea este maximă pe Lotul Cristian – Râșnov, parte a Autostrăzii Comarnic – Brașov. Antreprenorul a reușit să finalizeze deja părți însemnate atât din corpul autostrăzii cât și din drumul de legătură, inclusiv cu marcaje rutiere și parapet de siguranță. În acest moment se lucrează intens în zona pasajului de peste DN73A, la ieșirea din Râșnov, la terasamentele de pe rampe, la montarea hidroizolației dar și la așternerea primului strat de asfalt”, a au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. 

 

De altfel, DRDP a anunțat că în câteva zile ar urma să înceapă testarea pasajului mare de la Râșnov (care trece peste DN 73A). Pentru a se vedea cum se comportă acest pasaj, pe el vor trece sau staționa utilaje grele și se vor utiliza senzori de mare precizie pentru a se monitoriza fiecare element al construcției. 

Sectorul Râşnov – Cristian (cu o lungime de 6,3 km plus 3,7 km de drumuri de legătură) este parte a tronsonului Braşov – Comarnic din autostrada Braşov – Ploieşti. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, având valoarea de 118.019.701, 80 lei, fără TVA. Constructor este Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL, care a anunțat de mai multe ori că va termina lucrările la căile de rulare în cursul acestui an. 

Până la finalizarea lucrărilor la celelalte tronsoane ale Autostrăzii Comarnic – Brașov, segmentul Râșnov – Cristian va fi folosit ca ocolitoare pentru cele două localități. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.