Ordonanță militară: din 31 martie, primăriile trebuie să dezinfecteze spațiile comune din blocuri

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat duminica seara ca prin Ordonanța militară nr. 4 din 29 martie au fost stabilite noi obligații pentru primării. Astfel, în actul normativ amintit se arată că „autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale”, fără ca în ordonanță sa se precizeze dacă este vorba de covorașe dezinfectante sau de dozatoare cu gel dezinfectant. Tot autoritățile locale au obligația de a dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. În ordonanță se precizează că aceste măsuri trebuie aplicate începând cu data de 31 martie 2020. 

Practic, din momentul intrării în vigoare a acestei ordonanțe, în Brașov, obligația de a dezinfecta spațiile comune nu va mai reveni asociațiilor de proprietari ci autorităților locale. Reamintim că în 25 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov a decis că asociațiile de proprietari au obligația să dezinfecteze suprafeţele de contact din părţile de uz comun ale blocurilor (balustrade, mânerele ușilor de acces în bloc, lifturile etc.), să pună la toate intrările scărilor de bloc covoraşe îmbibate cu soluţii pe bază de clor sau alcool și, nu în ultimul rând, să afişeze la intrările scărilor de bloc măsurile de combatere a răspândirii virusului Covid-19, pe care fiecare cetăţean este obligat să le respecte.

Unele asociații au început să pună în aplicare decizia, iar pentru cumpărarea substanțelor dezinfectante și a covorașelor au fost folosiți banii din fondul de rulment. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.