Ordonanța militară 7: zborurile comerciale și transporturile rutiere în și dinspre „Zona Roșie”, închise încă 14 zile

Foto: Mihai Sturzu

Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă că din 5 aprilie, ora 23.00, ora României, sunt suspendate transporturile aeriene comerciale și cele rutiere de persoane în și dinspre noi state care au intrat în „Zona Roșie”.

Astfel, potrivit ordonanței militare amintite, începând cu data amintită, sunt suspendate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni în și dinspre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru 14 zile, începând din 5 aprilie, ora 23.00, ora României. 

Vela  precizat că, la fel ca și în deciziile anterioare, măsura „nu se aplică zborurilor de stat, de transport marfă sau corespondență, zborurilor umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizările tehnice necomerciale”. Amintim că, în cazul țărilor „roșii” Spania și Italia, măsura suspendării zborurilor a fost deja prelungită pentru încă 14 zile prin Ordonanța Militară nr. 5, adoptată la începutul acestei săptămâni.

Începând cu aceeași dată și pentru aceeași perioadă, sunt suspendate  transporturile rutiere internaționale de persoane din și către statele din zona roșie. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.