FOTO. Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov, finalizate în proporție de 45%. Constructorul are la dispoziție 9 luni pentru a termina proiectul

Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov continuă în această perioadă de stare de urgenţă, având în vedere importanţa acestui obiectiv de investiţii pentru comunitatea locală, au anunţat reprezentanţii Unităţii de Management al Proiectului din cadrul Ministerul Sănătăţii.

În momentul de faţă, progresul lucrărilor este de aproximativ 45%, în condiţiile în care din durata de execuţie, de 18 luni, s-au scurs deja 9 luni. Trebuie precizat faptul că acordul contractual privind realizarea lucrărilor a fost semnat în 8 aprilie 2019, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 14 iulie 2019, însă pornirea şantierului a fost anevoioasă, înregistrându-se întârzieri din partea contractorului – SC General Service Grup 98 SRL Bucureşti. Abia începând cu 14 noiembrie 2019 s-a instaurat un ritm de lucru susţinut, ceea ce a determinat recuperarea acestora. 

Au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, continuarea lucrărilor în contextul actual al stării de urgenţă a avut în vedere şi recomandările finanţatorului – Banca Mondială de a fi luate toate măsurile impuse de asigurarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială a muncitorilor, în vederea evitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, amplasamentul şantierului este împrejmuit, accesul fiind separat de accesele în spital, iar muncitorii primesc zilnic măşti, mănuşi de protecţie, dezinfectant, dispun de barăci suplimentare pentru asigurarea unui spaţiu corespunzător şi de transport cu mijloacele proprii ale executantului. De două ori pe săptămână, barăcile şi zona de lucru sunt dezinfectate de către un prestator specializat. Se intenţionează menţinerea unui ritm susţinut al lucrărilor şi în următoarea perioadă, cu asigurarea condiţiilor de igienă şi distanţare socială obligatorii. 

Constructorul a reuşit să recupereze întârzierile

Proiectul de extindere şi modernizare a UPU de la Spitalul Judeţean vizează construirea unei clădiri cu două niveluri, subsol şi parter, alipite de corpul principal existent, astfel încât să se asigure interconectarea celor două clădiri. Astfel, vor fi create spaţii suplimentare care să asigure în mod corespunzător funcţiunile necesare Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Mă bucur că după un început anevoios lucrările au intrat pe făgaşul normal şi constructorul a reuşit să recupereze întârzierile. În contextul actual determinat de criza sanitară provocată de noul coronavirus, este cu atât mai importantă realizarea acestui obiectiv de investiţii, care va asigura condiţii optime pentru pacienţii care au nevoie de serviciile UPU de la Spitalul Judeţean Braşov. Suntem încrezători că termenul de execuţie va fi respectat, astfel încât imediat după finalizarea lucrărilor să putem dota Unitatea de Primiri Urgenţe cu echipamente și aparatură medicală performante”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.