Situație tot mai complicată în Suceava. Al doilea spital a fost închis în totalitate, iar altul doar parțial. Numărul infectaților din acest județ se apropie de 1.000

După Spitalul Județean Suceava, un alt spital din județ a fost închis în acest județ, motivul fiind același: infectarea medicilor cu noul coronavirus. Mai exact, potrivit Mediafax, Spitalul din Câmpulung a fost închis în totalitate, după ce  după ce 74 de angajați ai unității medicale au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. 

„La Câmpulung Moldovenesc, din totalul de 269 de teste recoltate până în prezent, 74 sunt pozitive. Dat fiind numărul mare de teste pozitive și personalul medical aparținând diverselor secții ale spitalului, am luat decizia închiderii unității începând de astăzi. La momentul deciziei, în spital se mai aflau 7 pacienți, toți testați pozitiv. Aceștia au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Suceava”, a declarat pentru Mediafax directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan.
Conform sursei citate,  cadrele medicale au forme asimptomatice, motiv pentru care li s-a indicat izolarea la domiciliu cu revenirea la serviciu după 14 zile. În concluzie, timp de două săptămâni, spitalul va fi închis, timp în care se va face dezinfecție și curățenie.

În aceste condiții, pacienții sunt direcționați către spitalele din ura Humorului, Rădăuți, Vatra Dornei și parțial la Fălticeni. 

De altfel, și la spitalul din Fălticenu sunt probleme, unitatea fiind parțial închisă,  după ce 44 de cadre medicale au fost depistate pozitiv și au fost trimise, două săptămâni, în izolare la domiciliu. Potrivit DSP Suceava, măsura vizează pavilionul central, unde sunt secțiile de Chirurgie, ATI, Compartimentul de Primiri Urgențe, Medicină Internă și Radiologie. „Țin să apreciez personalul medical din Fălticeni, unde nu a fost depistat niciun pacient pozitiv, ceea ce înseamnă că personalul a purtat corect echipamentul și a efectuat un act medical în siguranță, ceea ce dovedește respect fața de pacienți”, a mai declarat Manuela Trifan.

  Reamintim că în acest județ a fost închis și Spitalul Județean din Suceava, după ce numeroși medici au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. În prezent, această unitate este sub management militar, iar municipiul reședință de județ și 8 localități limitrofe sunt în carantină. 

În 4 aprilie, 28,49% (967) dintre persoanele infectate cu COVID-19 din România (3.393 de persoane) erau în județul Suceava. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.