Ventilatoarele din ambulanțe, „de folos” pentru pacienții cu COVID. Achiziția unor ventilatoare noi pare „misiune imposibilă”

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunțat sâmbătă, că în ultima perioadă a fost făcut un inventar al ventilatoarelor din România, în condițiile în care achizițonarea unora de pe piețele internaționale pare acum „misiune imposibilă”.

 „Am identificat 120 – 130 de ventilatoare la serviciile de ambulanță și care pot fi de folos la terapie intensivă, pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus”, a declarat Arafat. 

De asemenea, el a precizat că în toată țara au mai fost găsite în jur de 190 ventilatoare de terapie intensivă care au început să fie aduse la București, unde firma importatoare va face o reparație generală. „Dacă reușim măcar 100 să le dăm, am crescut cu o sută numărul paturilor cu ventilatoare”, a precizat reprezentantul MAI. 

Pe de altă parte, acesta a precizat că sunt în acest moment sunt semnate contracte de achiziție pentru aproximativ 200 de ventilatoare, însă comenzile nu pot fi onorate de furnizori, fie că este interzis exportul din statele în care se produc, fie pentru că cererea este extrem de mare. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.