Achiziţie de pandemie. Primăria Ghimbav plăteşte peste 1,19 milioane de lei pentru dezinfecţia spaţiilor sale

Primăria oraşului Ghimbav a atribuit, prin procedura simplificată, permisă în situaţie de urgenţă, un contract de 1,1 milioane de lei cu TVA unei firme din Iaşi, care se va ocupa de dezinfecţia unor spaţii ale administraţiei locale, în următoarele trei luni. Contractul include, de asemenea, şi serviciul de deratizare. 

Primăria Ghimbav estimase că acest contract pentru dezinfecţie şi deratizare în regim de urgenţă, valorează 1,298 milioane lei fără TVA, însă firma din Iaşi a venit cu o ofertă ceva mai mică, de 1,001 milioane lei fără TVA. 

În Sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) este publicat doar anunţul de aribuire, primăria apelând la procedura de negociere fără publicare prealabilă. „Extrema urgenţă” este motivul pentru care primăria Ghimbav argumentează că a atribuit direct acest contract de peste un milion de lei, pe trei luni. 

„Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este imperios necesar a se efectua de urgență servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, iar perioadele de aplicare a procedurii de licitație deschisă nu pot fi aplicate din motive de extremă urgență. Motivele de extremă urgență sunt reprezentate de faptul că în momentul de față, pe teritoriul României, este o epidemie în curs de desfășurare cauzată de noul Coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), acest fapt reprezentând un eveniment imprevizibil”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.