Deplasarea în afara localității și ieșirea la picnic vor fi permise fără declarația pe proprie răspundere

Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ, notează Agerpres.  
 
„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.
 De asemenea, va fi permisă și ieșirea la picnic, fără completarea declarației pe proprie răspundere. Însă la o astfel de ieșire, oamenii vor trebui să respecte reguli stricte de igienă.
 
„Puteți merge, începând cu 15 mai, unde doriți dumneavoastră. Evident, respectând regulile impuse în ordonanțele militare, reguli care vor fi preluate în decizia comitetului național pentru situații de urgență: Să păstrați distanța socială, să aveți material de protecție și, evident, să îndepliniți toate regulile care țin de igiena personală, să vă spălați des pe mâini și să faceți tot ce ați făcut până acum pentru prevenirea răspândirii noului coronavirusului“, a răspuns Marcel Vela atunci când a fost întrebat dacă ieșirile la iarbă verde vor fi permise după 15 mai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.