Cum încearcă autoritățile sanitare brașovene să readucă „la normal” spitalele COVID-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov este precaută când se pune probmela revenirii la normal a activității spitalelor COVID-19, una dintre cauze fiind numărul mare al persoanelor infectate cu noul coronavirus înregistrat în județul nostru în ultimele zile. 

„Noi ne dorim să ne întoarcem la viața normal și să acordăm asistență medicală și celor care nu suferă de COVID – 19. Aceasta este cea mai mare presiune în acest moment. Noi am cerut spitalelor să își redefinească circuitele și, până la finalul acestei săptămâni, să pregătim o strategie de reîntoarcere la normalitate. Însă, afluxul mare de cazuri ne face să fim puțin precauți”, a declarat directorul DSP, Andrea Neculau. 

Declarația vine în contextul în care autoritățile centrale au anunțat de mai bine de o săptămână că spitalele și policlinicile vor începe sa preia cazurile non-COVID mai puțin grave, astfel ca unitățile sanitare au început să pregătească procedurile și fluxurile. 

Situația este „sub control” 

Pe altă parte, directorul DSP Brașov a precizat că, din punct de vedere al activități medicale, în acest moment situația din județul nostru este „sub control”. 

De altfel, în ultima perioadă virusul pare a fi devenit mai puțin agresiv. 

„Cazurile grave, din terapie intensivă, care necesită intubare sunt mai puține. În acest moment avem 6 cazuri în terapie intensivă și sperăm ca numărul lor să fie mic și în continuare. Acest lucru ne încurajează și, practic, ne asigură că boala, deși se răspândește active în comunitate, noi vom face o formă asimptomatică sau ușor simptomatică, astfel încât, în câteva luni, un procent destul de mare din populație să devină imun la această boală”, a explicat Neculau. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.