Dorel Toma, un nou dosar penal. Primarul din Ghimbav a fost surprins conducând o mașină cu numere false

Primarul orașului Ghimbav s-a ales cu un nou dosar penal. Vineri, când a fost oprit în trafic de polițiști, pe strada Școlii din Ghimbav, s-a constatat că edilul conducea noua sa „achiziţie” auto, o limuzină albă BMW X6, care avea  însă plăcuţe de înmatriculare de la altă maşină. 

„În cazul referitor la polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ghimbav ce au depistat pe raza de competență un bărbat care conducea un autovehicul cu numere de înmatriculare care nu erau ale respectivului autoturism, vă comunicăm următoarele: La data de 12 iunie 2020, în jurul orei 13.15, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ghimbav au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 65 ani, care conducea un autovehicul pe str. Școlii din orașul Ghimbav. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare nu figurează ca aparținând autoturismului în cauză”, a declarat, pentru newsbv.ro, Nadia Olaru, purtătorul  de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Braşov. 

Edilul a fost testat şi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. 

În acest caz a fost întocmit dosar penal şi se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente. 

1 Comentariu

  1. Haideti sa analizam putin si achizitiile din primaria Ghimbav supraevaluate de multe ori cu 200%!!!!!!!

    „Bunurile şi serviciile respective au fost achiziţionate la valori supraevaluate, în mod netransparent, neconcurenţial, discriminatoriu şi fără o utilizare eficientă a fondurilor publice. Procedura aplicată a fost cea a achiziţiei directe, sens în care inculpatul Toma Dorel a divizat contractele de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică, fără o estimare prealabilă a valorii contractelor de achiziţie publică şi fără a include în valoarea contractelor de furnizare a produselor valoarea operaţiunilor sau lucrărilor de instalare. Achiziţiile respective au fost plătite cu sprijinul contabilului-şef al Primăriei Ghimbav, Geogean Ana-Alina, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi cu încălcarea prevederilor legale, a semnat ordinele de plată în condiţiile în care angajarea cheltuielilor s-a efectuat formal, în lipsa avizelor emise de compartimente de specialitate şi fără să existe documente justificative care să certifice exactitatea sumelor de plată, recepţia bunurilor sau executarea lucrărilor”, susţin procurorii.

    Nu o spun eu, o spun procurorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.