9 localităţi din Braşov, afectate de inundaţii. ISU a intervenit pentru scoaterea apei din zeci de gospodării

Zi dificilă vineri pentru pompierii din judeţul Braşov, după ploile abundente care a avut loc în reprize. După ce în prima parte a zilei, pomierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgeţă Braşov (ISU) şi cei ai serviciilor locale au intervenit pentru a scoate apa din zeci de gospodării din Zizin, Tărlungeni şi Teliu, în a doua parte au urmat alte localităţi care au fost afectate, fie de apele scurse de pe versanţi sau scurgerile deficitare, fie de revărsarea unor râuri.

Astfel ieri, în a doua parte a zilei, a fost nevoie de intervenţii de urgenţă cu autospecialele şi motopompele din dotare, pentru a scoate apa din gospodăriile din Săcele, pe strada Pajiştei şi strada Barajului, din Budila, de pe strada Princilală şi din Teliu, pe strada Horia.

Aseară s-a intervenit, de asemenea, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate în comunele Hărman, Bod, Sânpetru, Budila şi Părău.

Reprezentanţii ISU spun că situaţia a fost una dinamică, în sensul în care ploile ce au venit în reprize au afectat pe rând tot mai multe zone.

Este de aşteptat ca şi azi pompierii să aibă de lucru la fel de mult, pentru că şi azi se anunţă o zi la fel de ploioasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.