RATBV emite și încarcă la toate punctele de vânzare cardurile de transport pentru elevi

Operatorul de transport public RATBV SA eliberează și încarcă prin toate punctele de vânzare cardurile de transport ale elevilor din învățământul preuniversitar acreditat / autorizat. Acesten documente permit folosirea serviciului de transport public în mod gratuit, pe tot parcursul anului calendaristic.

Cei care doresc emiterea unui card de transport nou sau încărcarea unui abonament lunar gratuit pentru elevi trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV S.A. cu următoarele documente:

– În cazul elevilor care au carte de identitate: carnet de note vizat pentru anul școlar 2019/2020, cu rubrica domiciliului completată; carte de identitate; cerere tip completată (se găsește la toate punctele de vânzare);
– În cazul elevilor care nu au carte de identitate: părintele/tutorele sau reprezentantul legal al elevului se prezintă la punctul de vânzare având asupra sa carnetul de note al elevului, vizat pentru anul școlar 2019/2020, cu rubrica domiciliului completată; cererea tip completată (se găsește la toate punctele de vânzare); cartea de identitate a persoanei care solicită abonamentul pentru elevul în cauză (părinte, tutore, reprezentant legal).

Ambele modele de cerere pot fi descărcate de pe site-ul www.ratbv.ro, din secțiunile ”Tarife / Reduceri și gratuități trasee urbane”, respectiv ”Tarife / Reduceri și gratuități trasee metropolitane”.

La punctul de vânzare se scanează prima pagină a carnetului de note și cartea de identitate prezentată și se reține declarația completată. Încărcarea se face pentru o perioadă de o lună. Cererile tip se vor completa și preda doar la emiterea unui card nou sau la încărcarea pentru prima oară a acestui tip de abonament gratuit, precum și la începutul anului școlar.

Cardul de transport gratuit al elevilor este nominal și netransmisibil, fiind valabil doar însoțit de carnetul de elev, completat cu toate datele la zi și vizat prin ștampilă pentru anul școlar în curs sau adeverință eliberată de unitatea de învățământ. Elevii au obligația de a valida cardul de transport la fiecare urcare într-un mijloc de transport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.