Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru nu se mai desființează în 1 august. Motivul: coronavirusul

Anunțată inițial pentru 1 august 2020, desființarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru va fi amânată pentru o lună, o decizie în acest sens urmând a fi votată astăzi de Consiliul Județean Brașov. 

În proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Legislativului județean se arată că procedura de închidere nu poate fi încheiată la data de 1 august 2020, așa cum a fost planificat inițial, motivul principal fiind epidemia de coronavirus. 

Pacienții de la Pneumoftiziologie rămân la Sânpetru 

Astfel, proiectul de hotărâre se arată că în acest moment, la Sânpetru mai sunt pacienți transferați în primăvară de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, care nu pot fi mutați înapoi. Cel puțin pentru o perioadă, Spitalul de Pneumoftiziologie rămâne destinat tratării cazurilor de coronavirus. De altfel, în ultima perioadă, Spitalul de Pneumoftiziologie, a fost plin, având în vedere creșterea rapidă a numărului persoanelor infectate. De asemenea, un alt motiv al amânării prezentat în proiectul de hotărâre este prelungirea stării de alertă, iar procedurile birocratice nu pot fi încheiate la timp.

Conform proiectului de hotărâre, dacă nu vor apărea alte probleme, unitatea se va închide din 1 septembrie. 

Reamintim că administrația județeană a decis închiderea unității de la Sânpetru după ce, în urma evaluării activității acesteia au fost constatate numeroase nereguli. În clădirile unității de la Sânpetru vor fi mutate secțiile de psihiatrie din Pavilionul de pe strada Mihai Eminescu al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Pentru pavilionul de pe str. Mihai Eminescu, Spitalul de Psihiatrie și Neurologie plătește o chirie de 10.000 de euro pe lună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.