Angajat al Penitenciarului Codlea, confirmat pozitiv la testul pentru SARS-COV-2

Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Angajatul a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie, precizează ANP.

Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate, susâin reprezentanţii ANP. Totodată, verificările nu au relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, acestea fiind zilnic monitorizate de către personalul medical.

„Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Braşov”, au anunţat reprezentanţii ANP.

Acesta este cel de-al doilea caz de infectare în rândul personalului de la Penitenciarul Codlea, după cel depistat la începutul lunii mai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.