Dr. Virgil Musta: „Există o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara declară că, în opinia sa, „există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale” şi face apel la responsabilitate şi la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-COV-2.

„Cred că există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale. În scurt timp spitalele vor fi copleşite. (…) Am văzut ce s-a întâmplat în Italia în perioada în care nu au respectat regulile şi sistemul de sănătate a fost copleşit.  Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa, în Spania, în Statele Unite, care au sisteme de sănătate mai bune decât al nostru. Din păcate, trebuie să existe responsabilitate mai mare a concetăţenilor noştri şi poate o solidaritate”, a declarat Virgil Musta duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24
 
El a atras atenţia aspra faptului că tinerii care nu cred că se pot îmbolnăvi pot deveni vectori şi îi pot îmbolnăvi grav pe alţii.  

„Fac un apel la toţi românii pentru responsabilitate şi solidaritate”, a fost mesajul lui Vurgil Musta pentru „România care se distrează”. 
 
Acesta a precizat că spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, dar şi spitalele suport pentru COVID-19 sunt ocupate şi că la Făget spitalul tratează pacienţi COVID-19.
 
El a menţionat că o a doua aripă a Spitalului Militar din Timişoara este posibil să fie deschisă luni pentru pacienţii cu COVID-19 care prezintă forme uşoare şi moderate ale bolii.
 
„Problema este a formelor severe, pentru că dacă vor fi foarte multe care necesită oxigen sau terapie intensivă, nu vom avea spaţiu” a mai spus Virgil Musta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.