Persoanele vulnerabile vor primi gratuit 30 de măşti în fiecare lună de pandemie. Klaus Iohannis a promulgat legea aprobată în iunie

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede că Guvernul trebuie să acorde câte 30 de măști de protecție persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus.  

„În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii achiziționează, prin Compania Națională Unifarm S.A., măştile de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni. Fondurile necesare achiziționării și distribuției măștilor de protecție către populație se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în legea aprobată în luna iunie de Camera Deputaților.

Proiectul a fost inițiat de PSD și ProRomânia. Guvernul a atacat legea la CCR, care a decis însă că este constituțională.

Executivul a considerat că, existând o prevedere similară aprobată prin OUG, ar fi vorba o dublă reglementare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.