Schimbare de plan! Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov va ajunge integral în subordinea Spitalului de Pnumoftiziologie

Dacă luna trecută Consiliul Județean Brașov anunța că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov va fi desființat ca unitate cu personalitate juridică și va fi preluat de Spitalul Clinic Județean de Urgență și de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, acum planurile sunt altele. Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre  ce va fi dezbătut de Consiliul Județean Brașov în ședința de plen din această săptămână Spitalul de Boli Infecțioase va deveni structură în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, „Județeanul” fiind scos din schemă.

Planul inițial a fost schimbat după ce angajații de la „Infecțioase” au transmis Ministerului Sănătății o petiție prin care au precizat că nu sunt de acord cu desființarea unității, dar, în cazul Consiliul Județean Brașov nu vrea să renunțe la acest plan, propunerea lor a fost ca această unitate să fie preluată integral de Spitalul de Pneumoftiziologie, nu de „Județean”.

Consiliul Județean Brașov pregătește desființarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Până în 14 iulie, proiectul este în dezbatere publică

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase nu au fost de acord cu această măsură, precizând că în cazul în care Secția Adulți ar fi preluată de „Județean”, iar Secția pentru Copii ar fi preluată de Pneumoftiziologie,  „asigurarea liniilor de gardă ar putea fi pusă în dificultate de divizarea colectivului de medici din cadrul spitalului”.

În cazul în care va fi votat proiectul de hotărâre, administrația județeană va declanșa procedura de desființare a Spitalului de Boli Infecțioase.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.