De azi, masca este obligatorie în Braşov şi alte 15 judeţe, şi în aer liber, în zonele aglomerate. Unde trebuie să vă puneţi masca pe faţă

Masca de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în spaţii deschise din 16 judeţe, măsura fiind luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică în zone considerate aglomerate – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele CFR. În unele judeţe, masca devine obligatorie seara, în zonele de promenadă.

Judeţele în care masca de protecţie este obligatorie, în spaţii deschise aglomerate sunt: Argeş, Vrancea, Buzău, Arad, Botoşani, Gorj, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Braşov, Vâlcea,  Dâmboviţa şi Satu Mare. 

Pentru judeţul Braşov, există câteva zone clar delimitate, în care oamenii trebuie să poarte măşti şi în aer liber, fiind vorba de aglomerări. Zonele au fost delimitate prin decizia Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din fiecare localitate astfel:

  • Municipiul Braşov: Str. Republicii, Piaţa Sfatului, staţii RATBV, gări CFR şi autorgări, zonele de îmbarcare şi debarcare pentru transport pe cablu,  Grădina Zoologică, toate piețele agroalimentare și târgurile.
  • Municipiul Făgăraş: incinta Pieței Agroalimentare și parcarea aferentă acesteia, în zona Gării CFR, în zona aflată în proximitatea Autogării Codreanu, în Parcul din Piața Republicii, precum și în toate părculețele pentru copii.  
  • Municipiul Săcele: staţiile de autobuz, zona centrală.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.