Un candidat la Primăria Sânpetru acuză acţiuni de intimidare, după ce a votat în CL împotriva introducerii în legalitate, fără dezbatere publica, a unor construcţii ridicate fără autorizație

Candidatul PMP la primăria şi Consiliul Local Sânpetru, Tiberiu Mladin, acuză o serie de intimidări din partea unor necunoscuţi şi spune că acest lucru are legătură cu faptul că în şedinţa Consiliului Local care a avut loc pe data de 17 septembrie a ridicat problema lipsei unei documentații solide care să însoțească proiectul de hotărâre privind intrarea în legalitate a unor construcții ridicate de-a lungul timpului fără forme legale. 

„Primăria şi Consiliul Local al Sânpetru vor introduce în legalitate casele construite fără autorizație în comună în ultima perioadă de timp, bazându-se pe Legea nr. 7/2020 intrată în vigoare în luna ianuarie. Hotărârea de Consiliu Local, deși putea fi discutată complex până acum, a fost aprobată pe ultima sută de metri a acestui mandat. Consilierii locali nu au avut la dispoziţie o documentaţie solidă a acestui proiect şi o prezentare a cazurilor aflate in situație şi nici nu s-a organizat o dezbatere publică a acestei măsuri conform Legii 52/2003, privind transparenta decizionala. Un aspect important este că şi primarul însuşi are o astfel de construcţie care va fi introdusă în legalitate cu această ocazie”, a declarat Tiberiu Mladin. 

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local a fost aprobat cu 12 voturi „pentru” şi două „împotrivă”, unul dintre acestea apartinandu-i lui Tiberiu Mladin.

„M-am opus în şedinţa acestui proiect de hotărâre, nu pentru ceea ce statuează el, ci pentru că a fost aprobat în astfel de condiţii, cu asemenea lipsă de transparență. Pentru asta, în această dimineaţă m-am trezit cu maşina plină de tot felul de produse urât mirositoare. Consider că există o legătură clară între cele două evenimente, pentru că înainte de şedinţa Consiliului Local am primit un telefon prin care am fost avertizat că dacă nu votez hotărârea privind Regulamentul de legalizare a construcţiilor executate fără autorizaţie o să am de suferit. Şi s-a întâmplat: dimineaţă am constatat că cele două autoturisme, proprietate a familiei, au fost vandalizate cu substanţe biologice. Am făcut plângere la poliţie şi există o cercetare în desfăşurare. Sper ca autoritățile să-şi facă datoria. Şi sper, de asemenea, ca în Sânpetru, hotărârile importante de la nivelul Consiliului Local să nu mai fie luate în grabă, fără o documentare solidă şi fără dezbateri publice care să îi implice şi pe cetăţeni în actul de decizie. Personal, mi-am creat un concept de campanie curate şi civilizată, dar constat cu regret că se procedează la intimidarea mea, de către unii contracandidaţi. Voi rămâne însă la ideea mea de a face o politică curată, fără şantaj şi ameninţări şi le transmit celor care au făcut acest lucru că nu mă vor intimida şi nu mă vor împiedica din parcursul meu până la finalul campaniei electorale”, a încheiat Tiberiu Mladin, consilier local PMP la Sânpetru. 

1 Trackback / Pingback

  1. Un candidat la Primăria Sânpetru acuză acţiuni de intimidare, după ce a votat în CL împotriva introducerii în legalitate, fără dezbatere publica, a unor construcţii ridicate fără autorizație - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.