Atenție șoferi: traficul pe DN73A, la Râşnov, va fi deviat. Timp de două zile se lucrează la sectorul de autostradă Cristian – Râșnov care trece peste drumul național

Circulația pe  DN73A va fi deviată timp de două zile, vineri și sâmbătă, pe  porțiune din Râșnov unde drumul național se intersectează cu segmentul de autostradă Râșnov – Cristian. Traficul nu va fi oprită complet în cele două zile, însă șoferii vor fi redirecționați pe o bretea provizorie pe lângă drumul național.

Vineri și sâmbătă în zona pasajului de la Râșnov al Autostrăzii Râșnov – Cristian, se va face montarea a 22 de grinzi de beton peste drumul național, după cum anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.  De aceea este nevoie de această deviere a traficului. 

Montarea grinzilor la acest pasaj a început încă din această vară, la finele lunii iulie.  Pasajul va avea, în total, 92 de grinzi cu lungimi cuprinse între 22 şi 36 de metri. 

Sectorul de autostradă Râșnov – Cristian are o lungime de 6,3 kilometri, la care se adaugă 3,7 kilometri de drumuri de legătură. Lucrările au început în mai 2019, iar în prezent sunt finalizate în proporție de 57,72%, după cum arată datele ppublicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. (CNAIR). 

Termenul de finalizare al acestui sector de autostradă este august 2021, conform contractului semnat cu constructorul. În mai multe rânduri însă, oficiali guvernamentali prezenți la fața locului, pe șantier, au dat asigurări că lucrările se vor termina până la finele anului 2020. 

O analiză a modului în care se desfășoară lucrările pe șantierul sectorului de autostradă Cristian – Râșnov și a modului în care asocierea  Asocierea Alpenside – Specialist Consulting implementează proiectul va fi realizată săptămâna viitoare și atunci se va ști în ce măsură declarația guvernanților va fi sau nu respectată. 

Acest sector de 6,7 kilometri de autostradă, parte a Autostrăzii Comarnic – Brașov, este o investție în valoare de 118 milioane lei, făcută de Guvernul României. Până la finalizarea întregii legături de autostradă, până la Comarnic, acest segment va funcționa ca o ocolitoare pentru localitățile Râșnov și Cristian. 

1 Trackback / Pingback

  1. Atenție șoferi: traficul pe DN73A, la Rânov, va fi deviat. Timp de două zile se lucreată la sectorul de autostradă Cristian – Râșnov care trece peste drumul național - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.