La intersecția DN1 – DN 73A din Predeal va fi construit un pasaj rutier. CNAIR estimează că în acest mod se va descongestiona traficul din zonă

Până la deschiderea Autostrăzii Comarnic – Brașov, care ar urma să preia mare parte din traficul din Valea Prahovei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) caută soluții alternative pentru a reduce blocajele de pe DN 1.

Printre soluțiile găsite de specialiștii din CNAIR este construirea unor pasaje rutiere. Unul dintre ar urma să se realizeze la Predeal, la intersecția DN 1 cu DN73A (Predeal – Râșnov – Zărnești – Poiana Mărului – Șercaia), proiectul fiind acum în etapa pregătirii documentațiilor tehnice. 

Astfel, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru acest pasaj, CNAIR a lansat o licitație la care s-au înscris patru firme, respectiv Bridge Consult, Asocierea Italrom Inginerie Internationala – Metroul, Asocierea Retter Architecture – Drum Proiectconsult.

Valoarea contractului, este estimată la 742.789 lei, cu tot cu TVA, iar firma câștigătoare va trebui să termine documentația în 180 de zile. 

Pentru elaborarea documentațiilor tehnice pentru acest pasaj, CNAIR a obținut o finanțare europeană. 

Deocamdată nu sunt stabilite prea multe detalii legate de acest pasaj, consultantul urmând să le stabilească.  O condiție impusă de CNAIR este ca acest pasaj să fie proiectat astfel încât să reziste cel puțin 100 de ani. 

Tot pasaje rutiere ar urma să se construiască și în alte localități din Valea Prahovei, investiții care sunt, la fel, în stadiul pregătirii documentațiilor tehnice.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.