VIDEO. „Redescoperă România”. Filmul de promovare inedită a Braşovului, realizat de violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga, este gata de a fi prezentat publicului

Pianistul Ştefan Doniga a prezentat miercuri seara, pe contul său de facebook, filmul de prezentare inedită pe care a făcut-o Braşovului, în cadrul proiectului „Redescoperă România”.

Violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga s-au aflat la finalul lunii august, la Braşov, pentru a filma pentru „Redescoperă România”, un proiect iniţiat chiar de ei prin Asociaţia Culturală Innovarte. Cei doi muzicieni au filmat şi au avut cântări live, la Biserica Fortificată de la Prejmer, la Baza Olimpia Braşov, Cetatea Braşovului sau pe Aleea de sub Tâmpa. 

„Redescoperă România” propune o alternativă extrem de accesibilă și atrăgătoare – dar și de cel mai înalt nivel tehnic și profesional – pentru aceste activități atât de necesare educației și confortului public. De asemenea, proiectul este o formă de promovare intensivă a valorilor culturale și istorice românești, mai ales a celor nu foarte cunoscute sau mediatizate. 

Cunoscutul pianist spunea că a inclus cu bucurie Braşovul în acest proiect.

„Ne bucurăm că am fost în Braşov, ne bucurăm că am putut include această bijuterie în circuitul nostru şi ne bucurăm că oamenii din acest oraş înţeles mesajul pe care noi vrem să il transmitem mai departe. Suntem încântaţi că am fost invitaţi să cântăm acolo, să prezentăm aceste locuri celor care ne urmăresc. De asemenea, suntem mândri că am făcut acest lucru şi sperăm să avem şi în viitor ocazia să arătăm oamenilor şi alte locuri interesante, atrăgătoare şi bine prezentate, aşa cum am găsit la Braşov”, a spus Ştefan Doniga.

Ştefan Doniga povestea în luna august, că au găsit regăsit Braşovul, exact aşa cum îl aveau în minte, şi anume „un punct de atracţie turistic, istoric, cultural, recunoscut nu numai la nivel naţional dar cel puţin şi la nivel european”.

„Nu aş putea spune că în Braşov nu mă aşteptam să găsim lucruri interesante, foarte atractive, suprinzătoare şi în afară de cele pe care le cunoaştem cu toţii. Braşovul este totuşi un punct de atractie turistic, istoric, cultural, recunoscut nu numai la nivel national dar cel puţin şi la nivel european. Însă bucuria noastră a fost de a vedea locuri prin care atunci când treci cu un interes turisctic, parcă le cam treci cu vederea”.

Cei doi muzicieni au fost extrem de încântaţi că la Braşov, mai exact la Biserica fortificată de la Prejmer, au avut ocazia să cânte la orga biserii, ceea ce face ca filmarea de aici să fie unicat în proiectul „Redescoperă România”. Ştefan Doniga a subliniat că Braşovul este extrem de ofertant în ceea ce priveşte diversitatea, nu atât din punct de vedere istoric şi cultural, cât şi în ceea ce priveşte diversitatea socială.

 

FOTO. Violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga au adus la Braşov proiectul „Redescoperă România”, care îmbină turismul cu muzica într-un mod inedit

 

Proiectul „Redescoperă România” presupune realizarea unei serii de transmisiuni (episoade) audio/video online distribuite în regim LIVE (pe paginile și profilurile de FaceBook și YouTube ale partenerilor proiectului care însumează peste 100.000 de abonați). Fiecare dintre aceste transmisiuni va prezenta o regiune geografică sau istorică, un județ, un oraș sau un obiectiv cultural, istoric, științific sau turistic din România într-o formulă atractivă și foarte accesibilă, care îmbină prezentarea profesionistă cu muzica clasică și cinematografia documentară de cel mai înalt nivel. Aceste transmisiuni vor fi accesibile publicului, ulterior momentului LIVE, pe termen nelimitat.

„Redescoperă România” este conceput cu sprijinul jurnalistului și producătorului de televiziune britanic Charlie Ottley, partea de cinematografie documentară menționată anterior fiind, de fapt, seria de producții cinematografice documentare „Wild Carpathia”, producții difuzate până în prezent în 110 țări precum și a accesului la canalele de social-media care îi aparțin. 

Filmul de prezentare al Braşovului poate fi văzut AICI.

 

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. „Redescoperă România”. Filmul de promovare inedită a Braşovului, realizat de violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga, este gata de a fi prezentat publicului - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.