Jucătoare de tenis, suspendată pe viaţă pentru trucarea unor meciuri din circuitul WTA

Aleksandrina Naydenova (28 de ani) a fost suspendată pe viață din orice activitate legată de tenis, a anunțat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU).Pe lângă suspendare, Naydenova va fi nevoită să plătească și o amendă majoră, de 150.000 de dolari, scrie As, citat de DigiSport.

Măsurile drastice au fost aplicate după ce jucătoarea născută la Plovdiv a refuzat să coopereze cu Unitatea pentru Integritatea Tenisului. Ea a încălcat de 13 ori normele din Programul Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri având legătură cu trucarea de meciuri.

Naydenova a atins cea mai bună clasare din carieră în septembrie 2019, când ocupa locul 218 la simplu. La dublu, bulgăroaica a ajuns până pe locul 95, în septembrie 2017.

Ultimul turneu la care a participat Naydenova a avut loc la Hua Hin, în Thailanda, în perioada 12-17 noiembrie 2019.

De la 20 noiembrie 2020, Aleksandrina Naydenova nu mai are dreptul să joace sau să asiste la competițiile de tenis autorizate de forurile competente.

În noiembrie, TIU a sancţionat alţi doi bulgari tot pentru că au luat parte la trucarea unor meciuri. Karen Haciatrian a fost suspendat pe viaţă, iar fratele său, Iuri Haciatrian, a primit o suspendare de 10 ani, potrivit Agerpres.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.