Ţiriac, donaţie de 5 paturi ATI pentru Spitalul municipal Săcele

Compania opului de afaceri Ion Ţiriac a făcut donat Spitalului municipal Săcele cinci patrui pentru secţia a Anestezie-Terapie Intensivă, complet echipate, astfel încât unitatea medicală are acum la dispoziţie şapte paturi de acest tip. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul municipiului Săcele, printr-o postarea pe Facebook. 

Spitalul Municipal Săcele a beneficiat de o donație de cinci paturi ATI din partea Țiriac Group Romania. Împreună cu celelate două paturi ATI deja existente, acestea vor fi utilizate pentru pacienții pozitivi COVID-19 cu forme severe de boală, în zona de terapie intensivă existentă în structura spitalului”, este mesajul edilului.

Paturile primite acum vor fi montate până vineri, a precizat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa. Spitalul municipal din localitate are în prezent 54 de paturi destinate pacienţilor care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte la Pediatrie. 

Donaţia de la Săcel este cu atât mai importantă cu cât judeţul Braşov este de mai mult timp la limita ocupării paturilor de ATI existente în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, pentru pacienţii cu COVID-19. La ultima raportare făcută luni de Instituţia Prefectului, în baza datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, în judeţul Braşov erau 363 pacienți cu forme medii, grave sau severe de COVID-19 internați în spitale, dintre care 29 la ATI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.