Autobuz electric și pe linia RATBV 53. La Brașov a ajuns cel de-al 21-lea vehicul 100% electric

RATBV a anunțat că din 16 decembrie, pe linia 53, care asigură legătura între zonele Strada Panselelor (Astra) – Hidromecanica – Facultatea de Construcții (Tractorul), va circula un autobuz electric marca SOR din Cehia. În acest fel, traseul 53 devine cea de-a opta linie de transport public de călători din municipiul Brașov pe care circulă astfel de vehicule. 

„Electrificarea” liniei 53 se face după ce zilele trecute RATBV a primit cel de-al 21-lea autobuz SOR. „Până la sfârșitul acestui an RATBV va recepționa și va pune în circulație încă patru autobuze electrice, astfel că utilizatorii sistemului de transport public de călători din municipiul Brașov vor beneficia de serviciile unui total de 25 de autobuze electrice noi. De când au fost livrate și date în exploatare, autobuzele electrice SOR au parcurs în municipiul Brașov peste 315.000 de kilometri, ele contribuind atât la scăderea cantității de noxe emise în aer, cât și la creșterea calității serviciului de transport oferit de RATBV”, a anunțat operatorul local de transport.  

La ora actuală, autobuze electrice circulă pe traseele 9, 15, 22, 23B, 32, 34 și 36. Aceste autobuze au o lungime de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul   rutei,   3   validatoare   contactless,   panouri   electronice   pentru   afișare destinație.   De   asemenea,   autobuzele   sunt   prevăzute   cu   aer   condiționat,   sistem   de supraveghere video exterior/interior autobuz (7 camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare parametri vehicul, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, putere nominală: 160 kW, cu recuperarea energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh, autonomie minim 200 km.

Garanția este 5 ani sau 500.000 km (condiția care se îndeplinește prima), inclusiv pentru bateriile de tracțiune În cadrul primului contract încheiat de Primăria Municipiului Brașov cu producătorul SOR din Cehia, în valoare de 75.550.720,00 lei fără TVA,  este prevăzută livrarea la Brașov a 32 de autobuze electrice, iar în cadrul celui de-al doilea contract, livrarea a încă 20 de autobuze 100% electrice.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.