Două cutremure de peste 3 grade, în apropiere de Brașov, în ultimele ore

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 65 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 110 km sud de Bacău, 126 km vest de Galaţi, 126 km vest de Brăila şi 135 km nord de Bucureşti. 

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3,2 s-a produs aseară, la ora locală 21:27, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 78 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti, 98 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila şi 147 km nord de Bucureşti.

De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter. 

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.