Sporturi moto în Parcul Natural Brassovia? Nici inițiatorii proiectului, nici primarul Brașovului nu au spus „Nu!”

Consiliul Local Brașov a aprobat joi înființarea comisiei mixte care se va ocupa de proiectul Parcului Natural Brassovia. Din aceasta comise fac parte trei consilieri locali, respectiv Cezar Crican (USR PLUS), Pamela Diaconu (PNL) și Raluca Stancu (PSD), dar și inițiatorii proiectului, reprezentanți ai Primăriei și specialiști voluntari. Înainte de a se vota hotărârea, doi dintre inițiatori, Flavius Stoican și Mihai Orleanu au prezentat pe scurt conceptul parcului. Ei au precizat că in parcul natural se vor putea desfășura activități recreative, sportive sau culturale. 

După ce a fost prezentat conceptul parcului, consilierul local Marius Potea (PSD) a întrebat ce se va întâmpla cu „comunitatea moto”.

„Daca se va înființa acest parc mare, pasionații de motociclism sau de plimbările cu ATV-urile nu vor putea practica sporturile moto pe o mare distanță în jurul Brașovului. Întrebarea mea este ce se va întâmpla cu cei din comunitatea moto”, a spus Potea.

Inițiatorii proiectului i-au răspuns că în România sporturile moto sunt interzise în ariile protejate și în fondul forestier.

„Cred că ar fi nevoie de clarificarea acestui sport prin legislație. Parcul natural nu exclude sporturile moto. De altfel, în acest moment nu este reglementat legal nici ciclismul montan”, a precizat Stoican.

De altfel, nici primarul Brașovului, Allen Coliban nu a exclus posibilitatea ca în viitorul parc natural să se poată practica sporturi moto.

„Deocamdată, în România nu este reglementată legal aceasta activitate sportivă, tot mai populară în țara noastră. Poate că ar trebui reglementată”, a declarat primarul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.