Poiana Brașov, supraaglomerată. Cei 13 salvatori montani au avut un început de 2020 plin

Deschis de câteva zile, domeniul schiabil din Poiana Brașov a fost luat cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă mai mult sau mai puțin pregătiți. De altfel, pentru a se putea interveni în cel mai scurt timp, șeful Serviciului Salvamont Poiana Brașov, Sorin Păltânea, a anunțat la finalul anului trecut că sunt pregătiți să intervină 13 salvamontiști,  dintre care unul este șef de serviciu care, pe lângă faptul că este salvator montan, este și coordonator al acțiunilor mai complexe.



 

„Pe lângă serviciul public local Salvamont Poiana Brașov, mai sunt voluntarii, unii dintre ei având atestat de «salvator montan». Sunt oameni care sunt într-o relație cu noi și ne-au ajutat de fiecare dată și la care apelăm atunci când există un trafic foarte mare de schiori”, a declarat Păltânea.

Regula principală pe pârtie: schiorii să se respecte

Sorin Păltânea le-a recomandat schiorilor să se respecte atunci când sunt pe pârtie și să respecte câteva reguli elementare.

„Fiecare schior trebuie să țină cont de vecinul din stânga sau din dreapta, să nu își taie calea unul altuia, să nu meargă cu viteză mare pe pârtiile pentru începători. De asemenea, atunci când aleg un traseu, schiorii trebuie să își ia în calcul condiția fizică și cunoștințele pe care le posedă și să meargă pe acele pârtii care îl ajută să schieze în siguranță”, a declarat Păltânea.

38  intervenții ale salvamontiștilor din județul Brașov, în primele două zile din 2020  

Potrivit informațiilor Dispeceratului Național Salvamont, în primele două zile ale acestui an, Serviciul Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 15 cazuri, dintre care 7 în 2 ianuarie și 8 în prima zi a anului 2020.



La nivelul județului Brașov au fost înregistrate 38 de solicitări de intervenție în primele două zile ale anului 2020. Cele mai multe, respectiv 21 (4 în 1 ianuarie și 17 în 2 ianuarie), s-au înregistrat la Predeal. De asemenea, pe lângă intervențiile din Brașov și Predeal, în 2 ianuarie au mai fost două intervenții la Bran.

Aglomerație mare în Poiană 

De altfel, numărul mare de intervenții din Poiana Brașov nu reprezintă o surpriză, având în vedere că în aceste zile stațiunea este asaltată de iubitorii de sporturi de iarnă. De altfel, în primele două zile ale acestui an, la casieriile de unde se puteau cumpăra cartelele pentru transportul turiștii stăteau câteva ore la coadă. Tot coadă era și la instalațiile de transport pe cablu. Cât despre șoferi, cel puțin în prima zi a anului, aceștia au ignorat parcarea din Poiana de Jos, unde mai erau locuri libere, preferând să caute un loc în Poiană.



Totodată, ieri,  în Poiana Brașov, turiștii au format o coadă și la capătul liniei 20.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.