Cîmpeanu anunță modificarea ordinului comun: Şcolile se vor închide numai în localitățile carantinate

Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a trimis o adresă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în care îi solicită modificarea ordinului comun privind regulile funcționării școlilor cu prezență fizică, așa încât școlile să se închidă și să treacă la învățământ online doar atunci când localitățile respective sunt în carantină, nu atunci când indicele ratei de infectare atinge pragul de 6 la mia de locuitori.  Cei doi miniștri au căzut de acord asupra propunerii, școlile se vor închide complet doar în cazul carantinării.
 
Am stabilit cu ministerul Sănătății să modificăm ordinul în asa fel încât elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei. Va fi modificat ordinul cu sintagma „școlile trec online la instituirea carantinei”,” a declarat Cîmpeanu după întâlnirea cu Voiculescu.
 
Ministrul a anunțat că se va organiza în continuare, și miercuri, simularea la Bacalaureat în Capitală, deși o decizie oficială privind carantinarea nu a fost luată. Premierul Florin Cîțu a declarat că o carantină totală în București nu este o opțiune.
”Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educației de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 (…) astfel încât școlile să treacă în sistem on line numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină”, se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu.

1 Trackback / Pingback

  1. Cîmpeanu anunță modificarea ordinului comun: Şcolile se vor închide numai în localitățile carantinate – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.