FOTO. 17 arbori au căzut în cursul nopții în municipiul Brașov. Au fost afectate clădiri, autoturisme și rețeaua de alimentare a troleibuzelor

Ninsorile din ultimele două zile au acoperit Brașovul și Poiana Brașov cu un strat gros de zăpadă, de 50 – 100 de cm, cea mai mare cantitate de zăpadă căzută în ultimii ani într-un timp atât de scurt. Din cauza precipitațiilor abundente, în cursul nopții s-au rupt 17 arbori pe domeniul public al municipiului Brașov.

Conform Primăriei Brașov, ultimii copaci doborâți au fost pe str. Dealul Spirii, unde a fost afectat acoperișul unei case și rețeaua electrică, pe B-dul Saturn nr. 41, unde copacul a blocat carosabilul și stația RAT, pe Saturn nr. 45, fiind afectată rețeaua de troleibuze și blocat carosabilul și pe str. Minerva nr. 2, unde două autoturisme au fost afectate.

,,Am format echipe de intervenție cu ajutorul colegilor mei de la Amenajare Zone Agrement și Spații Verzi, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, care au acționat și acționează, în continuare, pe raza municipiului Brașov, în toate cartierele. În acest moment, specialiștii realizează o evaluare corectă a situației, mai ales în cazul copacilor bolnavi, uscați, îmbătrâniți, care sunt în pericol să se rupă. În cazul în care se impune tăierea lor, vom fi nevoiți să luăm această decizie. Trebuie să ținem cont de faptul că au existat situații în care siguranța cetățenilor a fost pusă în pericol sau autoturismele au fost avariate”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

 

50 de utilaje pe străzile municipiului

Din cauza ninsorii continue, în Poiana Brașov și pe drumul de Poiană s-a acționat non-stop cu 10 utilaje. De ieri, 50 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului, astfel încât circulația, în această dimineață, se desfășoară, pe străzile principale și bulevarde, în condiții foarte bune.

În timpul nopții, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care, în cursul acestei dimineți, s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 240 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 1.200 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495.

În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-405000, sau direct la Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:
-etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
-etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.