Burse pentru tinerii artişti. Organizatorii Classix Festival au lansat apelul de proiecte

Asociația Industrii Creative, organizator al Classix Festival lansează, începând cu finalul acestei luni, Programul de burse de creație artistică, în domeniile muzică, arte vizuale și coregrafie. Înscrierile se pot face începând cu 30 aprilie. 

Pentru că pandemia a jucat un rol important pe parcursul ultimului an, în abandonul școlar, în reprofilarea a numeroși lucrători și practicieni ai domeniilor creative, cum ar fi muzica, artele vizuale și coregrafia, s-a creat o profundă stare de instabilitate financiară. În acest context măsurile de ajutor pentru cei din breaslă au întârziat să apară. 

Bursele oferite în cadrul programului de creație al Asociației au o valoare totală de 3000 euro, fiind disponibili câte 1000 euro pentru fiecare domeniu în parte.

Câștigătorii vor putea primi premiul sub forma unui stipendiu lunar de 1 500 de lei net pe durata a trei luni de zile.

Președinte al Asociației Industrii Creative și director al festivalului Classix, Patricia Butucel evidențiază apelul și necesitatea Classix In Art, plasând-o în contextul actual: 

,,A trecut mai bine de un an de când pandemia a oprit activitatea artistică la nivel global, și din păcate, la noi în România, sprijinul către artiștii independenți întârzie să apară. Ne dorim ca ei să practice în continuare și vrem să îi încurajăm să își continue chemarea, încât să nu fie nevoiți să se reprofileze complet. Este important ca după aceste vremuri să mai avem creativi printre noi. Însă pentru asta au nevoie de sprijin, iar noi suntem fericiți că avem alături un partener care înțelege aceste nevoi actuale și se implică în demersul nostru de ajutorarea artiștilor afectați de pandemie”.

Calendarul apelului de proiecte artistice:

  • Lansare apel: 29 martie 2021
  • Deadline înscrieri: 30 aprilie 2021
  • Anunț bursieri: 7 mai 2021
  • Prezentare proiecte: 15 august 2021

Cine se poate înscrie:

Se pot înscrie tineri artiști, afectați de pandemie; liber profesioniști, artiști independenți, studenți, persoane fără un venit stabil și rezidenți în România. Artiștii care doresc să participe în cadrul prezentului apel vor prezenta o scrisoare de motivație, un portofoliu de lucrări relevant pentru practica lor, precum și un proof of concept al proiectului propus.

Tematica acestei sesiuni este „instinct”. La finalul celor trei luni de rezidență creativă, artiștii selectați vor prezenta câte un proiect relevant pentru sfera lor de interes și a practicii lor artistice. Se vizează proiectele care au un impact în comunitate și care pot contribui la revitalizarea vieții culturale. Lucrările vor fi promovate în mediul online pe paginile festivalului și ale organizatorilor săi, iar dacă situația o va permite, în cadrul unor evenimente cu prezență fizică organizate de Asociația Industrii Creative.

Înscrierile pot fi făcute online, prin completarea acestui formular, până la data de 30 aprilie 2021, orele 22:00.

1 Trackback / Pingback

  1. Burse pentru tinerii artişti. Organizatorii Classix Festival au lansat apelul de proiecte – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.