Din cauza vacanței școlare prelungite, Consiliul Județean Brașov a rămas „în cămară” cu 42.000 iaurturi, care expiră în cateva zile

Consilierii județeni brașoveni vor se vor reuni astăzi, în ședință de îndată, pentru a aproba un proiect de hotărâre privind redistribuirea a 42.000 de cutii de iaurt către Asociația Banca Regională pentru Alimente Braşov, care le va împărți persoanelor vulnerabile. 

Cele 42.000 de cutii de iaurt ar fi trebuit să ajună la elevi în 12 aprilie, însă acest lucru nu mai este posibil din cauza schimbării structurii anului școlar, vacanța de primăvară fiind prelungită până în 3 mai. 

Cum s-a ajuns la această situație

Conform Ordinului ministrului educației şi cercetării. nr. 3125/29.01.2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021, vacanţa de primăvară în învățământul preuniversitar urma să aibă loc în perioada 2-11 aprilie 2021, iar în baza acestui act normativ, administrația județeană a lansat comenzile pentru produsele din programul „Cornul și laptele”. În 29 martie 2021, Guvernul României a emis Ordinul nr. 3.558 pentru modificarea şi completarea Ordinului nr. 3.125/2020, prin care s-a prelungit vacanța de primăvară pentru învăţământul preuniversitar cu trei săptămâni, pentru perioada 2 aprilie – 3 mai. 

Consiliul Județean Brașov nu a avut timp să „se regrupeze”, iar în 2 aprilie a recepționat cele 42.000 de iaurturi pentru consumul din data de 12 aprilie, data la care elevii nu vor mai fi la cursuri datorită suspendării cursurilor școlare prin prelungirea vacanțe. Ba mai mult, conform procesului-verbal de recepție, iaurtul a fost produs în 15 martie și expiră în 14 aprilie. 

Conform legislației, în cazul suspendării cursurilor unităților de învățământ, produsele lactate pot și redistribuite către organizații umanitare, unități sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire și asistenţă medico-socială sau în favoarea beneficiarilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. În documentația proiectului de hotărâre ce va fi aprobat astăzi se arată că Asociația Banca Regională pentru Alimente Braşov are capacitatea de a distribui produsele persoanelor cu o situație materială precară. 

1 Trackback / Pingback

  1. Din cauza vacanței școlare prelungite, Consiliul Județean Brașov a rămas „în cămară” cu 42.000 iaurturi, care expiră în cateva zile – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.