După PSD, și PNL acuză vicirea votului pentru FC Braşov. „Este inadmisibil ca sistemul să cedeze tehnic într-un astfel de moment”

Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local al Municipiului Brașov sesizează în mod public vicierea votului exercitat ieri – 18 mai – în cadrul ședinței extraordinare și implicit a rezultatului final. Poziția publică a PNL vine după ce în această dimineață și PSD a acuzat o „măsluire” a votului de ieri, consilierul local Alexandra Crivineanu arătând că opţiunea sa nu a fost luată în calcul. 

„Este inadmisibil ca sistemul de vot să <<cedeze>> tehnic într-un moment atât de important, chiar la hotărârea de consiliu local ce debloca din punct de vedere juridic înființarea noului FC Brașov, o decizie mult așteptată de microbiștii brașoveni. Astfel, la punctul numărul 2 de pe ordinea de zi, cel cu referire la asocierea dintre municipalitatea brașoveană și clubul sportiv ACS Steagu Roșu, conexiunea la conferința video a unui consilier local al PNL s-a întrerupt, iar voturile altor 2 colegi nu au fost înregistrate de sistem, deși aceștia și-au exercitat dreptul de a vota în timp util. Eroarea tehnică poate fi detectabilă ușor prin verificarea sistemului de vot și a înregistrării ședinței extraordinare a Consiliu Local al Municipiului Brașov și demonstrează ca drepturile aleșilor locali liberali au fost încălcate, ceea ce duce la invalidarea procedurii de vot și obligă autoritatea la reluarea acestuia”, se arată în postarea repreyentanţilor PNL. 

Votul pentru proiectul de aderare la ACS Steagu Roşu a întrunit „pentru” şi 10 „împotrivă”, din 23 de prezenţi, 3 nefiind contabilitate nici ca abţineri, nici ca neparticipare la vot. În contextul în care consideră că votul a fost viciat, liberalii solicită reluarea procedurii. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de minim 14 voturi pozitive. 

„Cum ședința de ieri a fost încheiata într-o grabă suspectă de președintele de sedință, singura modalitate legală și corectă de soluționare a acestei probleme este organizarea unei ședinte extraordinare cu convocare de îndată și reluarea discuțiilor și a votului la acest punct. De asemenea, grupul consilierilor PNL consideră că este inadmisibil pentru o administrație ca aceea a Brașovului să nu existe un sistem de vot modern, sigur și stabil, care să preia fidel realitatea opțiunilor membrilor Consiliului Local Brașov. De aceea, solicităm în regim de urgență renunțarea la sistemul de vot prin platformă video și introducerea unui sistem de vot electronic special creat pentru asta care să nu mai permită repetarea unor astfel de abuzuri și vicieri ale opțiunilor exprimate. Nu tolerăm și nici nu girăm un astfel de stil de administrație în care ‘’defecțiunile tehnice’’ apar exact atunci când unii au mai mare nevoie de ele. Grupul Consilierilor PNL din Consiliul Local al Municipiului Brașov”, se mai arată în poziţia PNL. 

1 Trackback / Pingback

  1. După PSD, și PNL acuză vicirea votului pentru FC Braşov. „Este inadmisibil ca sistemul să cedeze tehnic într-un astfel de moment” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.