Apelul primarului din Ghimbav către unii locuitori care merg în „Parcul ecumenic”: „Nu mai rupeți stâlpii”. Un stâlp a fost „protezat”

Cunoscut sub denumirea „parcul ecumenic”, spațiul verde de lângă biserica nouă din Ghimbav a fost amenajat ca un loc de relaxare, în care oamenii să stea pe băncuțe, să joace un șah sau să îi lase pe cei mici să alegre în voie. Numai că „socoteala de acasă” nu se potrivește cu cea din târg, pentru că în parc mai apar și tot felul de persoane care, nu se știe de ce, se supără pe mobilierul urban. De altfel, viteza de distrugere pare a depăși capacitatea autorităților locale de a remedia problemele. Așa se face că în parcul amintit a apărut chiar și un stâlp cu „proteze” de lemn. Un altul e rupt și, cel mai probabil, în locul lui va fi instalat altul. Stâlpii nu sunt unii „de duzină”, ci sunt unii  decorativi, ceea ce înseamnă și că sunt mai scumpi. 
Situația din „Parcul ecumenic” l-a făcut pe primarul orașului, Ionel Fliundra, să facă facă un apel către ghimbășeni  pe rețelele de socializare.
„Doresc să mă adresez celor care frecventează parcurile din oraș dar mai ales Parcul ecumenic din proximitatea bisericii noi care a devenit un loc mizerabil, plin de coji de semințe, PET-uri și doze de bere, suc, apă, cu fecale de animale și alte mizerii să nu mai vorbim de distrugeri de lampadare, reflectoare. Fac apel celor care nu sunt prieteni cu mediu, cu curățenia, cu disciplina să înțeleagă că aceste locuri sunt pentru noi toți, pentru recreere, pentru liniștea noastră sufletească și trebuie să le lăsăm așa cum dorim să le găsim. Sigur cetățenii ar spune să-și facă Politia Locală treaba, să amendeze, să etc, așa cum știți avem personal puțin și nu pot fi în mai multe părți în același timp, dar toate țin de respectul reciproc, de educația care trebuie s-o transmitem celor mici. În speranța că vom fi mai atenți cu mediul vă rog respectuos să tratăm cu atenție și seriozitate putinele parcuri pe care le avem”, a transmis primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.