Doar 11 paturi libere la Terapie Intensivă, pentru pacienţii cu COVID. Braşovul nu mai are nicunul liber

În data de 2 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1417 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. La nivel național sunt libere 11 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere. Nici în judeţul Braşov nu se mai găsesc paturi libere la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. 

 

La nivel național mai sunt libere 11 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere. Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, anunâî autorităţile.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Constanța – 1
Galați – 1
Mureș – 3
Sălaj – 3
Tulcea – 3

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.