Încă două școli din județ trec în online. Una dintre unități este un colegiu cu peste 700 de elevi din municipiul Brașov

Încă două școli din județul Brașov vor trece de mânie în online, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis marți deciziile în acest sens. Este vorba despre Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviţă” şi de Şcoala gimnazială din Rupea. 

Potrivit  deciziei CJSU, începând din 20 octombrie, timp de 14 zile, se suspendă  integral activitatea didactică cu prezență fizică în Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din municipiul Brașov, ca urmare a faptului că deja jumătate dintre elevi au trecut în online. Este vorba despre 13 din cele 26 de clase (416 elevi din 744 în total) care trebuie să își suspende activitatea cu prezență fizică, din cauza cazurilor de COVID-19 deja confirmate. 

La Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviţă”, pe lângă elevi sunt şi trei cadre didactice confirmate cu COVID.

Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.

La Colegiul de Științe ale Naturii “Emil Racoviță”, 13 clase din totalul de 26 (416 elevi dintr-un total de 744) funcționează în sistem online din cauza cazurilor de COVID-19, iar potrivit Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, modificat prin Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 5349/2041/06.10.2021, la data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul claselor se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ pentru o perioadă de 14 zile.

Şcoală online şi la Rupea 

Tot din 20 octombrie, şi Şcoala gimnazială Rupea trece la cursurile online pentru o perioadă de 14 zile. În localitatea, Liceul „Şt. O. Iosif” a avut şi el cursuri suspendate până acum.  La această unitate de învăţământ,  cu sediul în str. Republicii nr. 127, au fost confirmate până acum cinci cazuri de  COVID în rândul elevilor şi două în rândul cadrelor didactice. 

Şi aici, reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Școala Gimnazială Rupea se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.

Reamintim că luni au fost suspendate cursurile cu prezenţă fizică la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”, iar la sfârşitul săptămânii trecute, la Colegiul „Andrea Şaguna” şi la Colegiul „Johannes Honterus”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.