Noua Fundație a Monumentelor Istorice va primi peste 200.000 de lei de la bugetul local. Din documente rezultă că fundația are doar un director și un asistent director

Fundația Monumentelor Istorice, recent înființată de Primăria Brașov, va beneficia de un buget consistent. Instituția funcționează din 23 septembrie, iar director executiv al acesteia este Kristina Creoșteanu, cea care a înființat Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității. 

Bugetul fundației pe anul în curs va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de plen din 29 octombrie. Astfel, fundația ar urma sa primească suma de 207. 000 lei, până la data de 31 decembrie 2021. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea sediului, pentru salarii și cheltuieli curente, pentru plata unor specialiști care să expertizeze clădirile sau pentru realizarea unui inventar al clădirilor din zonele de intervenție, dar și pentru elaborarea și distribuirea materialelor de informare pentru public.

În lista de cheltuieli depusă de fundație se arată că pentru plata salariilor aferente unui post de director executiv și a unui post de asistent director, pentru anul în curs este prevăzută suma totală de 65.748 de lei. În luna septembrie, pentru 7 zile, cheltuielile salariale ale fundației s-au ridicat la 1.994 de lei, plus impozitul pe salarii, în cuantum de 1.416 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.