FOTO VIDEO. Ultima cursă a doctorului Olteanu. Ambulanţierii din Braşov şi-au luat rămas bun de la “tata Nicu”

Angajaţii Ambulanţei Braşov şi-au luat azi la revedere de la dr. Nicolae Olteanu, unul dintre cei mai apreciaţi medici de urgenţă din Braşov, care a călăuzit paşii multora dintre colegii săi mai tineri.

Trupul neînsufleţit al doctorului Olteanu a fost adus azi, la ora 14.00, la sediul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Braşov (SAJ), acolo unde colegii, îmbrăaţi cu toţii în echipamentele de salvatori l-au primit şi i-au adus un ultim omagiu.

Doctorulului i-a cântat fanfara, însă în final, colegii săi au fumat împreună o ţigară în memoria sa şi au pus aceeaşi piesă cu care „tata Nicu şi-a încheiat, anul trecut, cariera de medic la SAJ: „De vei pleca”, a trupei Iris.

Toţi ambulanţierii, în frunte cu managerul SAJ, l-au întâmpinat pentru ultima dată pe dr. Olteanu

De la ultima întâlnire cu medicul de legendă al Ambulanţei Braşov, chiar în curtea instituţiei, au lipsit oficialităţile. Au fost prezenţi, în schimb mulţi dintre colegii săi, atât de la Ambulanţa, cât şi de la UPU-SMURD, în frunte cu managerul SAJ, David Levente. Acesta şi l-a amintit ca un om modest, blând şi dedicat profesiei.

„Modestia este primul cuvânt care îmi vine în minte când îmi amintesc de dr. Olteanu. Era decanul acestei profesii. Chiar dacă era pensionar, mai trecea pe la noi, iar noi aveam multe de învățat de la el. Ca om era blând, iar ca profesionist, era întotdeauna dornic să îi învețe pe ceilalți. Este foarte greu să vorbești la trecut despre el. Principalul lucru pe care l-am învățat de la el a fost să fii om, să fii bun, chiar dacă alții nu sunt așa de buni”, a spus managerul Serviciului de Ambulanță Județean Brașov.  

 

„Rămâne omul care ne-a dat cheia pentru porţile profesiei”

La rândul său, asistentul medical Ioan Motoaşcă, care acum lucrează la UPU-SMURD a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a vorbit despre „porţile profesiei”, pe care şi el, şi alţi colegi, le-au deschis cu ajutorul „cheii” oferite de dr. Olteanu.

„În sufletul meu rămâne omul care ne-a dat cheia cu ajutorul căreia am deschis toate portițele profesiei. Cu aceeași cheie am deschis și portițe în viață, pentru că el a fost și va rămâne omul dr. Olteanu. De câte ori suntem în fața unui pacient, ne aducem aminte că el ne-a învățat. El se gândea, în primul rând, ce poate face el pentru alții”, a spus Ioan Motoaşcă, cel care a lucrat la Ambulanţă până în 2014.  

În final, ambulanţierii fumători – medici, asistenţi sau şoferi, au fumat o ţigară în memoria dr. Nicolae Olteanu.

„Am învățat să fiu om, am învățat meserie, am învățat să încalc legi, dacă în joc este viața unui om. Ca toți de aici, am pierdut un tată. Tuturor ne spunea: «Ce faci copilu?», «Ești bine copilu? Ai nevoie de ajutor colipu?». Acum nu mai este printre noi. Este la linie, să plece în ultima cursă”, a spus, în discursul final, una dintre colegele medicului. 

 

Tot ea este cea care i-a îndemnat pe fumători, să aprindă o ţigară şi să sufle fumul către cer: „Nicu are nevoie de o țigare”… 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.