Fostul consilier local Radu Paul, în vizorul ANI pentru un contract dintre Primărie şi firma soţiei

Foto: Captura YT

Liderul PMP Braşov se află în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru un conflict de interese administrativ. Potrivit unui comunicat al ANI, fostul consilier local s-a aflat în această poziţie ca urmare a unui contract dintre firma deţinută de soţia sa şi un serviciu subordonat Primăriei Braşov şi Consiliului Local.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local  (2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat/asociat unic și funcția de administrator, a încheiat la data de 14 decembrie 2020, un act adițional la contractul de servicii din data de  22 mai 2020 (aflat în derulare) cu o instituție subordonată C.L. al mun. Brașov, prin care s-au suplimentat serviciile pentru perioada 01 ianuarie – 30 aprilie 2021. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) și art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003”, a precizat ANI în comunicatul de presă. 

Facem precizarea că Radu Paul a avut un mandat de 6 luni în Consiliul Local, din octombrie 2020 până în aprilie 2021, când şi-a dat demisia. 

Art. 90 din Legea nr. 161/2003 fac referire la faptul că: 

alin. (1): „Consilierii locali (…) care au funcția de (…) administrator, (…) precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, (…) cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, (…); 

alin. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”;
 
Art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003, prevede că: „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”. 
 
Conflictul de interese sesizat de ANI, în cazul lui Radu Valentin Paul a apărut în urma unui contract semnat între o firmă în cadrul căreia soţia fostului consilier este administrator şi asociat unic, şi Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT). 
 
„În urmă cu aproximativ două luni, ANI mi-a transmis o adresa prin care am fost anunțat că urmează verificarea unui contract încheiat cu SPLT. Este vorba de un act adițional la un contract încheiat anterior anterior începerii mandatului. Eu am transmis punctul de vedere solicitat la momentul respectiv. Acum nu am primit nicio decizie de la ANI. Aștept decizia oficială”, a declarat Radu Paul. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.