Primarul comunei Cristian, un nou dosar de integritate. ANI a sesizat Parchetul/ Gicu Cojocaru a mai fost în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate şi înainte de alegeri

Agenția Națională de Integritate a anunţat azi că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian, a infracțiunilor de conflict de interese şi folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Nu este prima dată când Gicu Cojocaru se află în vizorul ANI, el fiind evaluat în trecut, pentru multiple situaţii de incompatibilitate, în perioadele 23 aprilie 2003 – 11 mai 2012, şi 25 iunie – 14 august 2012. 

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către COJOCARU GICU a infracțiunilor de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017). 
La data de 22 noiembrie 2016, COJOCARU GICU a încheiat în nume propriu un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură. Ulterior, în exercitarea atribuțiilor de primar, COJOCARU GICU a încheiat la datele de 25 aprilie 2017 și 26 ianuarie 2018, două contracte de asistență juridică (semnate și aprobate de către acesta) cu același cabinet de avocatură, și a emis referate de aprobare la proiectele de hotărâre privind achiziționarea serviciilor juridice de consultanță, asistență privind încheierea acestor contracte”, se arată în comunicatul de presă remis de către Agenţia Naţională de Integritate. 

Gicu Cojocaru a depus un punct de vedere scris la dosarul său de evaluare, de la ANI. 

Gicu Cojocaru a fost şi în trecut în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, el deţinând pe o perioadă îndelungată funcţii şi calităţi incompatibile.  Chiar şi aşa, la alegerile din 2020, PNL a mers pe mâna lui, deşi evalua şi alţi candidaţi. Iar Cojocaru, în final, a câştigat cel de al treilea mandat. 

Despre perioadele şi situaţiile de incompatibilitate ale primarului din Cristian, am scis AICI

Comuna Cristian rămâne fără primar. Gicu Cojocaru a fost „detronat” de ANI

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.