Primăria Codlea pune la dispoziți 260 de terenuri de case pentru tinerii din localitate

Primăria municipiului Codlea va oferi tinerilor din localitate 260 de loturi de teren a câte 300 de metri pătraţi fiecare, pentru construirea unor case. Decizia a fost aprobată marţi, în şedinţa de Consiliu Local, a anunţat primarul Mihai Cîmpeanu. Terenul identificat pentru aceste loturi are 59 de hectare.

Locurile de case puse la dispoziţie se află în zona Groapa Calului, care în planul urbanistic general figurează cu funcţiunea de locuire. Printr-un viitor plan urbanistic zonal (PUZ) va fi făcută o parcelare a terenului şi se vor dezvolta noi funcţiuni compatibile cu cea de locuire.

„Pentru că îmi doresc din suflet să putem oferi o alternativă viabilă, în care tot mai mulți dintre codleni să-și dorească să trăiască „acasă”, am propus colegilor din Consiliul Local aprobarea întocmirii unui PUZ pentru terenul din Groapa Calului. Prin PUZ  se vor dezvolta noi funcțiuni compatibile cu funcțiunea de bază. Astfel, se va propune parcelarea de loturi destinate construirii de locuințe pentru tinerii din localitate, minimum 260 de parcele cu suprafața de 300 mp. În acest fel, municipalitatea intenționează să ofere un sprijin tinerilor din localitate, conform Legii 15/2003, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să părăsească urbea natală. Mai mult decât atât, prin PUZ se vor crea și funcțiuni socio-educative, medicale, recreative și comerciale, dezvoltând practic un cartier activ și nu doar un „cartier dormitor”. Tinerii și nu numai ei vor putea beneficia de o grădiniță, un dispensar, o sală de sport, teren de sport, spații comerciale situate la parterul locuințelor colective de mici dimensiuni, care vor crea zona tampon dintre locuințele colective și cele individuale”, a precizat primarul Mihai Cîmpeanu.

Deocamdată, la Primăria Codlea sunt înregistrate 250 de cereri pentru un loc de casă, conform Legii 15/2003. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.